ikon-kiegeszitok-parkanyok

Párkányok

Sokféle megoldás, anyag, lehetőség áll rendelkezésre, hogy minden igénynek megfelelő párkányok, könyöklők kerülhessenek felszerelésre.

Néhány szempont, mely meghatározza a megfelelő párkány kiválasztását

Kamrás pvc könyöklők

Anyagában fehér
univerzális, kültérre és beltérre egyaránt használható, gazdaságos, elsősorban műanyag nyílászárókhoz. Könnyű tisztítani, kedvező ár. Csak fehér szín választható.

Fóliás
keményített, karcálló fólia, elsősorban színes és/vagy fóliázott műanyag nyílászárókhoz
Sokféle színvariáció. Kizárólag beltérre ajánlott.


Kiváló minőség, laminált fóliázott felület, uv stabil, színstabil, hő és karcálló felület.
Kizárólag beltéren használható.

Extrudált

Kivételesen erős és időtálló megoldás, minden nyílászáróhoz javasoljuk, színtartó felület, nem rozsdásodik, sokféle RAL színben, eloxált is lehet.

Hajlított

Költséghatékony, időtálló, minden nyílászáróhoz javasoljuk, színtartó felület, nem rozsdásodik.

Egyéb anyagból készült termékek (műkő, gárnit stb.) esetében is állunk rendelkezésre.

színválaszték

Válassza ki az ablakához illő párkányt! Mi beszerezzük és beépítjük.

Fix ablakok

A legegyszerűbb, legolcsóbb ablaktípus, nincs szárny, vasalat - nem tudjuk nyitni, buktatni.

Bukó ablakok

Az ablakszárny felső része befelé buktatható, ezáltal szellőztethető a helyiség.

Bukó-nyíló ablakok

A legpraktikusabb, leggyakrabban alkalmazott megoldás, a maximális méret lehetőségeket érdemes figyelembe venni akár már a tervezésnél is.

Közép-felnyíló ablakok

Korábban széles körben elterjedt megoldás volt, a két szárny két oldalra képes nyílni, a főszárny, amin a kilincs van, buktatható is, tehát bukó-nyiló, de a másik, csak nyíló rész kizárólag a főszárny nyitása mellett használható.

Tokosztott ablakok

Minden olyan esetben ajánljuk, amikor a szélességi méret akkora, hogy egyszárnyú ablak nem jöhet szóba. Természetesen az osztás nem csak függőleges, hanem vízszintes is lehet és felülettől, mérettől függően többmezős ablakszerkezet is rendelhető.

Tetőtéri ablakok

A tipikusan tetőtérben alkalmazott ablakok minden tekintetben megfelelnek a kor kihívásainak, a vevői igényeknek. A legmagasabb német minőséget biztosító ROTO ablakokat forgalmazunk, de igény szerint vállaljuk Velux ablakok és kiegészítők beszerelését is.

bejáratiajtók

Bejáratiajtóink minőségi megoldásai garantálják a legmagasabb műszaki színvonalat és értékállóságot.

Kiemelten ajánljuk ajtóinkat modern családi házakhoz, ahol kiváló hő- és hangszigetelést, továbbá komfortos működést biztosítanak hosszú éveken keresztül. Egy szép bejárati ajtó a ház dísze, központi eleme, mely egyedi stílust kölcsönözhet a háznak.

Legtöbb esetben díszpanel kerül az ajtószárnyba, rengeteg forma, mintázat, szín, árnyalat, alakzat létezik, szinte csak a pénztárca szabhat határt az elképzeléseknek.

beltéri ajtók

Forgalmazzuk az összes minőségi beltéri ajtómárka termékeit, sőt, ha máshol választja ki és rendeli meg, kérheti tőlünk a szakszerű beszerelést.

Néhány szempont, mely meghatározza a megfelelő ajtó kiválasztását:

erkélyajtók

Az erkélyajtókat tekinthetjük egyfajta speciális ablakként is. Mindenképpen érdemes a munkatársainkkal vagy más hozzáértőkkel konzultálni a különböző megoldásokról.

Néhány szempont, mely meghatározza a megfelelő erkélyajtó kiválasztását:

Az erkélyajtókon a kilincs alapesetben csak belül található. Az ajtó funkcióját vizsgálva fontos kérdés, hogy:

 • elég-e, ha kilinccsel csak belülről nyitható, zárható?
 • kulccsal is szeretnénk-e zárni?

A különböző felhasználásokhoz igazodva tudunk ajánlatot adni a megfelelő ajtóra.

Egyéni igény szerint választható.

A hagyományos tokküszöb magasabb – jobban zár, de át kell lépni. A magasabb tokküszöb ajánlott a csapadék jelenléte esetén, főleg, ha nincs előtető.

Az aluküszöb alacsonyabb (kb. 20 mm, kvázi akadálymentes) – csak néhány ezer forinttal drágább.

Kívülről lehetővé teszi, hogy a szárnyat behúzhassuk és lazán rögzíthessük, amíg például a kertben vagyunk. Enyhe nyomásra újra nyitható a szárny.

Ha a helyiség szellőztetése megkívánja akkor lehetőség van buktatható erkélyajtók beszerelésére is.

Nagy nyílások beépítésére tervezték meg a bukó-toló és az emelő-toló erkélyajtókat.

Bukó-toló szárny. A szárny buktatható és párhuzamosan eltolható.

Emelő-toló szárny. A szárny zárt helyzetéből kiemelhető és könnyedén eltolható elegáns szerkezet.

garázskapuk

Több minőségi márka termékét forgalmazzuk és vállaljuk a szakszerű beszerelést.

A kétszárnyú garázskapu az egyik legelterjedtebb megoldás mind a mai napig.

Személybejáró funkciója kiemelten fontos, valamint nyitásmódjának köszönhetően is rendkívül népszerű, hiszen kifelé nyílik, külön helyet a garázs belterében nem igényel!

Gyakorlatilag egy praktikus kétszárnyú ajtó előnyeivel rendelkezik, így nem meglepő, hogy a meglévő -ugyanilyen elven működő garázskaput- kétszárnyú garázskapura cserélik, természetesen a kor követelményeinek megfelelően, magas minőségű, hőszigeteléssel ellátható, időtálló kivitelben.

Nyitott állapotban a mennyezet alatt vízszintesen elhelyezkedő garázskapunak ideális a helykihasználása, működése során nem vesz el a hasznos térből sem a garázsban, sem a garázson kívül.A szekcionált garázskapu zárt állapotában a belső falsíkon helyezkedik el, így akár ívelt nyílások mögé is beépíthető. Ideális megoldást jelenthet a meglévő garázsajtó cseréjénél is!

Elegáns, magas presztízsű megoldás, különösen motorizált kivitelben!

Ezt a fajta szigeteletlen nyílászárót különösen azoknak ajánljuk, akik esztétikus, jól működő, de megfizethető garázskaput szeretnének vásárolni.

A billenő garázskapu egyszerűségének és tartósságának köszönhetően az egyik legnépszerűbb garázskapufajta.

A kapu vázszerkezete, sín vezetése horganyzott acélból készül. A billenő kapulap 0,5 mm-es bordázott lemezborítású, szintén tüzihorganyzott, alapból porszórt, szinterezett felületű, ezzel biztosítva a kétszeres korrózióvédelmet. A vihar és eső ellen egy gumi záróprofil biztosítja a védelmet.

A redőny garázskapu olyan innovatív megoldás, amely helytakarékosságával, időtállóságával, esztétikumával egyre nagyobb teret nyer a garázskapuk piacán.

Szerkezeti felépítéséből adódóan (a palást a fölötte elhelyezkedő tokba tekeredik fel) sem a belső-, sem a külső térből nem vesz el helyet, valamint az oldalfalakon a helyigénye is minimális, mindössze a lefutó szélessége. Szinte bármely garázs nyílászárójaként használható.

Alapanyagát tekintve mind a redőnytok, mind a lefutó palást (redőnytest) alumíniumból készül, így a legidőállóbb megoldást nyújthatja. A palást poliuretánhabbal töltött lécei gondoskodnak a hőszigetelésről, a lefutókban és a zárólécben elhelyezett gumitömítés a légzárásról.

Automatizálása a tengelybe épített „csőmotorral” történik, ami falikapcsolóval, vagy beépített jeladó segítségével távnyitóval működtethető, áramszünet esetén természetesen kurblival nyitható. A külső erőszakos behatolástól a szerkezetbe integrált feltolás gátló véd meg. A felár ellenében alázáródás érzékelővel ellátott motor megakadályozza az esetlegesen a működő kapu alá kerülő tárgyak, személyek sérülését.

A lamellákba „ablak” elhelyezésével biztosíthatjuk a garázs bevilágítását.

hő- és tűzgátló nyílászáró szerkezetek

Vállaljuk az előírt minősítéssel rendelkező, a szükséges követelményeknek megfelelő hő-, füst- és tűzgátló nyílászáró szerkezetek kiválasztását, beszerzését és szakszerű beépítését.

Rendelkezünk a szükséges szaktudással és tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvánnyal, amelyek ehhez szükségesek.

tetőablakok

A tipikusan tetőtérben alkalmazott ablakok minden tekintetben megfelelnek a kor kihívásainak, a vevői igényeknek. A legmagasabb német minőséget biztosító ROTO ablakokat forgalmazunk, de igény szerint vállaljuk Velux ablakok és kiegészítők beszerelését is.

 • Felnyíló tetőtéri ablakok
 • Középen billenő tetőtéri ablakok
 • Felső harmadban nyíló tetőablakok
 • Motoros billenő tetőtéri ablakok
 • Térdfal ablak tetőablakokhoz
 • Tetőkibúvók padlásterekhez
 • Oldalra nyíló tetőkibúvók
 • Felnyíló menekülőablakok
 • Füstelvezető tetőablakok

rovarhálók

xxx

xx

párkányok

Sokféle megoldás, anyag, lehetőség áll rendelkezésre, hogy minden igénynek megfelelő párkányok, könyöklők kerülhessenek felszerelésre.

A szóba jöhető kérdések, szempontok közül néhány:

légbevezetők, szellőzők

Amennyiben az épület, illetve a lakás nem rendelkezik külön szellőztető rendszerrel, felmerülhet az igény bizonyos helyiségek esetében, hogy az adott nyílászárókba légbevezetők, szellőzők kerüljenek beszerelésre, akár utólag is.

Néhány szempont, mely meghatározza a megfelelő árnyékoló kiválasztását:

Kérje, tanácsunkat, felkészülten, sok éves tapasztalattal segítünk az optimális megoldás megtalálásában.

árnyékolástechnika

Forgalmazott árnyékolóinkat garanciával, egyedi kivitelben, az igényeknek megfelelően szereljük és építjük be.

Lorem ipsum