Ajtók

A Magyarországon előforduló ajtótípusok szinte mindegyikét beépítjük, de nagyon fontos, hogy az ajtó megrendelése előtt konzultáljon szakemberünkkel. A megfelelő ajtó kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kell venni, mint pl. a fal kialakítása, a felhasználás módja, a biztonság stb…

MABISZ engedéllyel rendelkező zárszerkezetekkel ellátott ajtókat forgalmazunk és építünk be.

Jelenleg a műanyag nyílászárók a legnépszerűbbek, mert a legolcsóbbak, mérettartók, könnyebben karbantarthatók. Mára már kijelenthetjük több évtized tapasztalatai alapján, hogy időtállóságban is racionálisabb döntés, mit a fa nyílászárók.

Az, hogy a műanyag nyílászárót hány kamrás és milyen mélységű profilból érdemes megrendelni több szemponttól is függ. Lényeges, hogy önmagában a „kamraszám-verseny” győztese egyáltalán nem biztos, hogy az optimális megoldást jelenti, sőt. Többek között lényeges a cellák falainak vastagsága, a profil mélysége, de a falszerkezettől, meglévő hőszigeteléstől, üvegezéstől stb. is függ a megfelelő választás. Érdemes hozzáértő szakember tanácsát meghallgatni, munkatársaink segítenek.

A szerkezeteket alap esetben kívül-belül fehér színben gyártják, de lehet különböző színű, mintázatú dekorfóliával rendelni. Rengeteg fahasonlatos minta, árnyalat, szín áll rendelkezésre a választáshoz.

díszpanelek nagy választéka

Egy jól megválasztott ajtópanel dísze lehet helyiségünknek. Az ajtótok és a szárnykeret anyagminőségének függvényében (műanyag, fa, fém) érdemes a panelt kiválasztani.

Alábbiakban az általunk forgalmazott panelek gyártóinak részletes katalógusait tudja letölteni.

A megfelelő panel kiválasztásához kérje munkatársunk segítségét.

Fix ablakok

A legegyszerűbb, legolcsóbb ablaktípus, nincs szárny, vasalat - nem tudjuk nyitni, buktatni.

Bukó ablakok

Az ablakszárny felső része befelé buktatható, ezáltal szellőztethető a helyiség.

Bukó-nyíló ablakok

A legpraktikusabb, leggyakrabban alkalmazott megoldás, a maximális méret lehetőségeket érdemes figyelembe venni akár már a tervezésnél is.

Közép-felnyíló ablakok

Korábban széles körben elterjedt megoldás volt, a két szárny két oldalra képes nyílni, a főszárny, amin a kilincs van, buktatható is, tehát bukó-nyiló, de a másik, csak nyíló rész kizárólag a főszárny nyitása mellett használható.

Tokosztott ablakok

Minden olyan esetben ajánljuk, amikor a szélességi méret akkora, hogy egyszárnyú ablak nem jöhet szóba. Természetesen az osztás nem csak függőleges, hanem vízszintes is lehet és felülettől, mérettől függően többmezős ablakszerkezet is rendelhető.

Tetőtéri ablakok

A tipikusan tetőtérben alkalmazott ablakok minden tekintetben megfelelnek a kor kihívásainak, a vevői igényeknek. A legmagasabb német minőséget biztosító ROTO ablakokat forgalmazunk, de igény szerint vállaljuk Velux ablakok és kiegészítők beszerelését is.

bejáratiajtók

Bejáratiajtóink minőségi megoldásai garantálják a legmagasabb műszaki színvonalat és értékállóságot.

Kiemelten ajánljuk ajtóinkat modern családi házakhoz, ahol kiváló hő- és hangszigetelést, továbbá komfortos működést biztosítanak hosszú éveken keresztül. Egy szép bejárati ajtó a ház dísze, központi eleme, mely egyedi stílust kölcsönözhet a háznak.

Legtöbb esetben díszpanel kerül az ajtószárnyba, rengeteg forma, mintázat, szín, árnyalat, alakzat létezik, szinte csak a pénztárca szabhat határt az elképzeléseknek.

beltéri ajtók

Forgalmazzuk az összes minőségi beltéri ajtómárka termékeit, sőt, ha máshol választja ki és rendeli meg, kérheti tőlünk a szakszerű beszerelést.

Néhány szempont, mely meghatározza a megfelelő ajtó kiválasztását:

erkélyajtók

Az erkélyajtókat tekinthetjük egyfajta speciális ablakként is. Mindenképpen érdemes a munkatársainkkal vagy más hozzáértőkkel konzultálni a különböző megoldásokról.

Néhány szempont, mely meghatározza a megfelelő erkélyajtó kiválasztását:

Az erkélyajtókon a kilincs alapesetben csak belül található. Az ajtó funkcióját vizsgálva fontos kérdés, hogy:

 • elég-e, ha kilinccsel csak belülről nyitható, zárható?
 • kulccsal is szeretnénk-e zárni?

A különböző felhasználásokhoz igazodva tudunk ajánlatot adni a megfelelő ajtóra.

Egyéni igény szerint választható.

A hagyományos tokküszöb magasabb – jobban zár, de át kell lépni. A magasabb tokküszöb ajánlott a csapadék jelenléte esetén, főleg, ha nincs előtető.

Az aluküszöb alacsonyabb (kb. 20 mm, kvázi akadálymentes) – csak néhány ezer forinttal drágább.

Kívülről lehetővé teszi, hogy a szárnyat behúzhassuk és lazán rögzíthessük, amíg például a kertben vagyunk. Enyhe nyomásra újra nyitható a szárny.

Ha a helyiség szellőztetése megkívánja akkor lehetőség van buktatható erkélyajtók beszerelésére is.

Nagy nyílások beépítésére tervezték meg a bukó-toló és az emelő-toló erkélyajtókat.

Bukó-toló szárny. A szárny buktatható és párhuzamosan eltolható.

Emelő-toló szárny. A szárny zárt helyzetéből kiemelhető és könnyedén eltolható elegáns szerkezet.

garázskapuk

Több minőségi márka termékét forgalmazzuk és vállaljuk a szakszerű beszerelést.

A kétszárnyú garázskapu az egyik legelterjedtebb megoldás mind a mai napig.

Személybejáró funkciója kiemelten fontos, valamint nyitásmódjának köszönhetően is rendkívül népszerű, hiszen kifelé nyílik, külön helyet a garázs belterében nem igényel!

Gyakorlatilag egy praktikus kétszárnyú ajtó előnyeivel rendelkezik, így nem meglepő, hogy a meglévő -ugyanilyen elven működő garázskaput- kétszárnyú garázskapura cserélik, természetesen a kor követelményeinek megfelelően, magas minőségű, hőszigeteléssel ellátható, időtálló kivitelben.

Nyitott állapotban a mennyezet alatt vízszintesen elhelyezkedő garázskapunak ideális a helykihasználása, működése során nem vesz el a hasznos térből sem a garázsban, sem a garázson kívül.A szekcionált garázskapu zárt állapotában a belső falsíkon helyezkedik el, így akár ívelt nyílások mögé is beépíthető. Ideális megoldást jelenthet a meglévő garázsajtó cseréjénél is!

Elegáns, magas presztízsű megoldás, különösen motorizált kivitelben!

Ezt a fajta szigeteletlen nyílászárót különösen azoknak ajánljuk, akik esztétikus, jól működő, de megfizethető garázskaput szeretnének vásárolni.

A billenő garázskapu egyszerűségének és tartósságának köszönhetően az egyik legnépszerűbb garázskapufajta.

A kapu vázszerkezete, sín vezetése horganyzott acélból készül. A billenő kapulap 0,5 mm-es bordázott lemezborítású, szintén tüzihorganyzott, alapból porszórt, szinterezett felületű, ezzel biztosítva a kétszeres korrózióvédelmet. A vihar és eső ellen egy gumi záróprofil biztosítja a védelmet.

A redőny garázskapu olyan innovatív megoldás, amely helytakarékosságával, időtállóságával, esztétikumával egyre nagyobb teret nyer a garázskapuk piacán.

Szerkezeti felépítéséből adódóan (a palást a fölötte elhelyezkedő tokba tekeredik fel) sem a belső-, sem a külső térből nem vesz el helyet, valamint az oldalfalakon a helyigénye is minimális, mindössze a lefutó szélessége. Szinte bármely garázs nyílászárójaként használható.

Alapanyagát tekintve mind a redőnytok, mind a lefutó palást (redőnytest) alumíniumból készül, így a legidőállóbb megoldást nyújthatja. A palást poliuretánhabbal töltött lécei gondoskodnak a hőszigetelésről, a lefutókban és a zárólécben elhelyezett gumitömítés a légzárásról.

Automatizálása a tengelybe épített „csőmotorral” történik, ami falikapcsolóval, vagy beépített jeladó segítségével távnyitóval működtethető, áramszünet esetén természetesen kurblival nyitható. A külső erőszakos behatolástól a szerkezetbe integrált feltolás gátló véd meg. A felár ellenében alázáródás érzékelővel ellátott motor megakadályozza az esetlegesen a működő kapu alá kerülő tárgyak, személyek sérülését.

A lamellákba „ablak” elhelyezésével biztosíthatjuk a garázs bevilágítását.

hő- és tűzgátló nyílászáró szerkezetek

Vállaljuk az előírt minősítéssel rendelkező, a szükséges követelményeknek megfelelő hő-, füst- és tűzgátló nyílászáró szerkezetek kiválasztását, beszerzését és szakszerű beépítését.

Rendelkezünk a szükséges szaktudással és tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvánnyal, amelyek ehhez szükségesek.

tetőablakok

A tipikusan tetőtérben alkalmazott ablakok minden tekintetben megfelelnek a kor kihívásainak, a vevői igényeknek. A legmagasabb német minőséget biztosító ROTO ablakokat forgalmazunk, de igény szerint vállaljuk Velux ablakok és kiegészítők beszerelését is.

 • Felnyíló tetőtéri ablakok
 • Középen billenő tetőtéri ablakok
 • Felső harmadban nyíló tetőablakok
 • Motoros billenő tetőtéri ablakok
 • Térdfal ablak tetőablakokhoz
 • Tetőkibúvók padlásterekhez
 • Oldalra nyíló tetőkibúvók
 • Felnyíló menekülőablakok
 • Füstelvezető tetőablakok

rovarhálók

xxx

xx

párkányok

Sokféle megoldás, anyag, lehetőség áll rendelkezésre, hogy minden igénynek megfelelő párkányok, könyöklők kerülhessenek felszerelésre.

A szóba jöhető kérdések, szempontok közül néhány:

légbevezetők, szellőzők

Amennyiben az épület, illetve a lakás nem rendelkezik külön szellőztető rendszerrel, felmerülhet az igény bizonyos helyiségek esetében, hogy az adott nyílászárókba légbevezetők, szellőzők kerüljenek beszerelésre, akár utólag is.

Néhány szempont, mely meghatározza a megfelelő árnyékoló kiválasztását:

Kérje, tanácsunkat, felkészülten, sok éves tapasztalattal segítünk az optimális megoldás megtalálásában.

árnyékolástechnika

Forgalmazott árnyékolóinkat garanciával, egyedi kivitelben, az igényeknek megfelelően szereljük és építjük be.

Lorem ipsum